Geen glazen flessen en blikjes toegelaten op supportersbussen Standard

DINSDAG, 5 DECEMBER 2023, 22:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Voor de komende twee wedstrijden tegen Standard heeft de burgemeester van de gemeente Anderlecht, op vraag van zijn politiecommissaris, beslist dat er geen glazen flessen en blikjes toegelaten zijn op de supportersbussen van Standard. Men wil zo wangedrag voorkomen.

In februari ontspoorden verschillende supporters na de wedstrijd tussen Anderlecht en Standard. Ze gooiden flesjes bier en blikjes naar de ordediensten, waardoor voertuigen beschadigd raakten en agenten gewond. Philippe Boucar, commissaris van de zone Brussel-Zuid, wil dat nu voorkomen. Op zijn vraag komt er een verbod op glazen flessen en blikjes op de supportersbussen die van Luik naar Anderlecht afzakken. Concreet betekent dit dat er geen bier gedronken kan worden (tenzij men het eerst overgiet in plastiek flessen).

"Bij de vorige twee ontmoetingen tussen beide ploegen in het Astridpark werden flessen over de omheining gegooid", vertelt Boucar in de Franstalige kranten. Hij hoopt dat er inderdaad minder alcohol gedronken zal worden op de bussen. "Een supporters die minder doordrengd is met alcohol is zich bewuster van de gevaren die het werpen van flessen met zich meebrengen."

"Ik ben niet tegen het drinken van een biertje wanneer er niet overdreven wordt. Maar ik heb er wel een probleem mee wanneer men flessen gooit naar voertuigen en naar de politie. Ik weet dat het gedrag van een deel van de supporters nu maatregelen voor iedereen met zich meebrengt, maar wat kan ik doen? Alles laten gebeuren zonder te reageren?."

Bron: La Dernière Heureanderlecht-online forum