"Waarde van Rits, Delaney en Vertonghen kan je niet overschatten"

DONDERDAG, 7 DECEMBER 2023, 10:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Niet alleen het team draait dit seizoen erg goed, ook verschillende jongeren hebben de voorbije maanden grote stappen vooruit gezet. Coach Brian Riemer wijst op het belang van enkele ervaren pionnen in de ontwikkeling van jongens als Leoni, Stroeykens en Sardella.

Riemer kreeg gisteren op zijn persconferentie een vraag over het belang van Thomas Delaney voor het team. "De coach van Denemarken verwoordde het goed op het WK. Delaney miste de eerste wedstrijd (0-0 tegen Tunesië) door een blessure. In zijn evaluatie achteraf gaf hij de afwezigheid van Delaney als één van de redenen dat Denemarken niet kon winnen. Want Delaney stuurt het team", aldus Riemer.

"Een team kan niet bestaan uit elf Delaney's, maar ook niet uit elf Verschaerens. Dat evenwicht vinden is erg belangrijk."

"Voor jonge spelers als Verschaeren, Stroeykens, Leoni, Sardella en Debast is het belangrijk om spelers als Delaney, Vertonghen en Rits rond hen te hebben. Je kan die waarde niet onderschatten. Zij maken niet alleen het team beter, maar ook de individuen. Dat is ook de reden waarom we de voorbije maanden enkele jongeren zagen openbloeien. Zij hebben spelers waarop ze kunnen leunen."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.