"Verschaeren is optie om Hazard te vervangen"

DONDERDAG, 7 DECEMBER 2023, 10:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Nog geen Thorgan Hazard straks tegen Standard en Benito Raman overtuigde in Westerlo niet als vervanger. Wellicht zien we straks Mario Stroeykens of Yari Verschaeren op de linkerflank.

Brian Riemer ziet Verschaeren als een centrale middenvelder, maar voor de coach kan hij ook op de positie van Hazard (links vooraan) spelen. "Hoe we nu spelen, met spelers die van positie wisselen, is het zeker een mogelijkheid als het team dat nodig zou hebben", aldus Riemer.

Toen Verschaeren op Westerlo inviel voor Raman, ging die centraal spelen en schoof Stroeykens naar links. "Daar waren meerdere redenen voor. De belangrijkste was dat het Yari's eerste wedstrijd was en ik wist dat hij zich centraal beter zou voelen. Met alles wat in zijn hoofd omging, wilde ik zo veel mogelijk druk wegnemen."

Toch ziet Riemer voor Verschaeren in de eerste plaats een centrale rol weggelegd. "Voor mij is Yari een nummer acht. Dat vind ik zijn beste positie. Daar kwamen zijn kwaliteiten vorig seizoen het best tot ontwikkeling."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.