Riemer: "Revanche nemen op onszelf"

DONDERDAG, 7 DECEMBER 2023, 14:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vanavond krijgt Anderlecht de kans om een van de weinige zwarte pagina's van dit seizoen uit te wissen. Op Sclessin stortte een wervelend Anderlecht eind oktober als een kaartenhuisje in elkaar. "We speelden toen misschien onze beste helft van het seizoen, maar ook onze slechtste tien minuten van het seizoen."

Waar sommigen denken dat Anderlecht vanavond revanche wil nemen tegen Standard, ziet Brian Riemer het anders. "We willen vooral revanche nemen op onszelf", zegt hij. "Wij hebben de wedstrijd uit handen gegeven, dat had niets met Standard te maken. We speelden toen misschien onze beste helft van het seizoen, maar ook onze slechtste tien minuten van het seizoen. Het gevoel dat we ons toen tekort gedaan hebben, willen we uitwissen. We willen onszelf bewijzen dat we beter kunnen dan wat we toen lieten zien."

"Zoals een Europese wedstrijd"

Na de wedstrijd van deze avond wacht zondag opnieuw Standard. Een beetje vreemd, neen? "Het is speciaal om twee keer in vier dagen tegen dezelfde ploeg te spelen, maar het maakt dat ik wat minder werk heb om de tegenstander te analyseren", aldus Riemer. "Het is zoals een Europese wedstrijd in de knock-out-fase. Je bereidt je voor en na de wedstrijd is er een steekspel tussen de coaches. Wie wijzigt iets? Welk team komt in de tweede wedstrijd op het veld?"

"Normaal ben ik vrij transparant, maar nu houd ik om die reden mijn kaarten meer voor mezelf. Ik kan wel zeggen dat we een goed plan hebben en dat is om beide wedstrijden te winnen."

"Supporters iets teruggeven"

Anderlecht speelt vanavond voor een uitverkocht Lotto Park. Ook de volgende drie thuiswedstrijden zijn al allemaal uitverkocht. "Ik hoorde dat het voor het eerst in lange tijd is dat zo veel wedstrijden zo lang van tevoren uitverkocht zijn. Dat toont aan dat er weer een buzz is rond het team", aldus Riemer.

"Ik ben blij dat we thuis spelen. Dat is uiteraard een voordeel voor ons. We hebben een fantastisch publiek. Hopelijk kunnen we de supporters morgen (vandaag, red.) iets teruggeven."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.