Tot midden 2025 geen uitsupporters tussen Anderlecht en Standard

MAANDAG, 11 DECEMBER 2023, 09:46 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In een officiële mededeling laat Anderlecht weten dat ze samen met Standard hebben beslist om tot midden 2025 geen uitsupporters meer toe te laten in hun onderlinge confrontaties. Directe aanleiding waren de incidenten van vorige donderdag tijdens het bekerduel, maar in het recente verleden werd de wedstrijd in Luik al tweemaal definitief stilgelegd door problemen. Beide clubs beslissen daarom om een reflectieperiode in te lassen voor hun uitsupporters.

"Op 29/11/2017 werd de bekermatch RSCA - Standard tijdelijk stilgelegd. Op 12/04/2019 werd de Play-Off wedstrijd Standard - RSCA definitief stilgelegd. Op 23/10/2022 werd de competiematch Standard - RSCA opnieuw definitief stilgelegd en afgelopen donderdag werd de bekermatch RSCA - Standard tijdelijk stilgelegd.", aldus de website van Anderlecht.

De clubs hebben door deze opeenstapeling van incidenten besloten om een soort van reflectieperiode in te lassen tot het einde van het seizoen 2024-2025. De kans bestaat wel dat beide clubs elkaar dit seizoen niet meer zullen ontmoeten.

Beide clubs betreuren uiteraard de beslissing omdat ze beseffen dat ze daarmee ook supporters treffen die met goede bedoelingen naar de match gaan kijken. De beslissing wordt vandaag overgedragen aan de Pro League en aan de RBFA.

Bron: RSCA Website



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.