Anderlecht krijgt uitnodiging voor Super League

DONDERDAG, 21 DECEMBER 2023, 13:21 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Super League, een nieuwe Europese voetbalcompetitie, heeft groen licht gekregen van het Europees Hof van Justitie. Deze competitie wordt niet door de UEFA georganiseerd, maar door A22 Sports Management. Aan deze open competitie zouden 64 clubs deelnemen in een systeem dat een beetje te vergelijken valt met dat van de Nations League voor landenteams. Een van de clubs die een uitnodiging zou ontvangen hebben volgens Mundo Sportivo is Anderlecht.

Bij Anderlecht zou men wel oren hebben naar de competitie, al is het een beetje vreemd dat Paars-wit werd gekozen omdat de competitie zou uitgaan van sportieve resultaten. En die heeft Anderlecht de laatste jaren (uitgezonderd vorig seizoen in Europa) niet behaald, noch in eigen land, noch Europees.

Barcelona en Real Madrid zijn voorstanders van het concept. In Duitsland en Engeland is men er absoluut tegen. Ook PSV, Feyenoord en Portugese clubs zouden een uitnodiging hebben ontvangen.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.