Penaltyfase doet veel stof opwaaien

ZONDAG, 24 DECEMBER 2023, 00:53 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN De fase waarin Racing Genk de penalty niet mocht hernemen, doet veel stof opwaaien. Het is zelfs niet onmogelijk dat de wedstrijd (deels) opnieuw zal moeten gespeeld worden. Niet alleen Sor liep namelijk te vroeg het strafschopgebied binnen, ook Yari Verschaeren was te snel. En daar wringt nu net de schoen. Wanneer spelers van beide clubs te vroeg het strafschopgebied betreden bij een penalty moet deze hernomen worden. Omdat er dus een fout werd begaan tegen de regels, lijkt de kans groot dat dit nog een vervolg krijgt.

Laat ons even kort opnieuw samenvatten. Genk komt op 0-1 na een doelpunt van Sor. Schmeichel stopt de penalty van Heynen, maar het leer belandt voor de voeten van Sor die scoort. Daarna volgde een VAR-moment.

Nadat Verboomen de 0-1 van Sor afkeurde, kreeg Genk plotseling een herkansing vanop de stip. Dat vonden de spelers van Anderlecht echt te gek en Verboomen corrigeerde zijn beslissing. Anderlecht kreeg nu een vrije trap. Er was geen enkel probleem geweest, ware het niet dat ook Verschaeren te snel reageerde en zich net in het strafschopgebied bevond. Wanneer spelers van beide teams te snel het strafschopgebied betreden bij het nemen van een strafschop, moet deze worden hernomen.

In 2020 werd Virton - Beerschot opnieuw gespeeld omdat Virton het enige doelpunt had gescoord na een scheidsrechterlijke dwaling.

Bron: Sporza



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.