Officieel: Genk dient klacht in en wil match herspelen

ZONDAG, 24 DECEMBER 2023, 14:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Racing Genk heeft deze voormiddag bekendgemaakt dat het een klacht indient bij het Referee Department na de strafschopsaga van gisteren tegen Anderlecht. "Een correcte toepassing van het reglement en het herspelen van de wedstrijd is in deze de enige juiste beslissing", zo melden de Limburgers.

"Tijdens de wedstrijd op zaterdagavond tegen Anderlecht nam het referee-team een verkeerde beslissing na een strafschopfase. Yira Sor trapte in de herneming een gestopte strafschop van Bryan Heynen binnen. Die strafschop had, volgens het reglement, hernomen moeten worden. KRC Genk dient hiervoor klacht in bij het Referee Department."

VAR zal donderdag uitleg geven

Het Nieuwsblad meldt intussen dat VAR Jan Boterberg donderdag 28 december in 'Under Review' uitleg zal geven over de bewuste fase. 'Under Review' is de wekelijke terugblik van de scheidsrechters op enkele discutabele fases van de speeldag ervoor.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.