Herinneringen aan de goal van Peter van Vossen

ZONDAG, 24 DECEMBER 2023, 15:27 - TCV

ANDERE Voor wie het zich niet meer herinnert (of voor wie het nooit heeft geweten), in 1993 werd een wedstrijd tussen Genk en Anderlecht al eens opnieuw gespeeld. Anderlecht won in oktober 1992 de wedstrijd met 1-3, maar het derde doelpunt viel op een vreemde manier. De wedstrijd werd uiteindelijk herspeeld en Anderlecht won opnieuw met 0-1. Anderlecht werd dat seizoen kampioen en Genk bleef in Eerste Klasse.

Anderlecht beschikte in 1992 over een zeer sterk team onder leiding van Jan Boskamp, Genk moest zoals vaak in de beginjaren van hun bestaan strijden tegen de degradatie. Anderlecht klom na een dikke twintig minuten op 0-2 via Degryse en Crasson. Het bewuste derde doelpunt viel in minuut 61'. De commotie had te maken met het feit dat Peter van Vossen na een actie achter de doellijn buiten het veld was gestapt. Maar van Vossen kwam plots opnieuw het veld op, zonder dat hij daarvoor toelating had gekregen, onderschepte een pass van Genk en scoorde de 0-3. In het slot milderde de Maltees Busuttil tot 1-3. Genk diende toen ook klacht vanwege een scheidsrechterlijke dwaling en kreeg uiteindelijk gelijk. In de herspeelde wedstrijd maakte Boffin er al snel 0-1 van en dat was meteen ook de eindstand.

Anderlecht speelde in oktober 1992 met: De Wilde, Kooiman, Rutjes, Albert (79' Versavel), Crasson, De Wolf, Degryse, Walem, Boffin, Nilis, Van Vossen

Bron: Sporza