Verschaeren: "Moeilijke tweede helft"

ZONDAG, 24 DECEMBER 2023, 16:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Yari Verschaeren sprak na de wedstrijd tegen Genk met Sporza. De aanvallende middenvelder toonde zich erg blij met de overwinning. "In de tweede helft werden we weggedrukt", gaf hij toe. "Dat je op deze manier dan toch nog wint, getuigt van veel karakter."

"We mogen heel blij zijn met deze drie punten, zeker met de manier hoe we ze binnenhalen. We hadden het echt moeilijk in de tweede helft. Als je dan nog kan winnen dankzij die late goal, dan is dat fantastisch."

"In de eerste helft spelen we vrij ok, maar dan krijg je dezelfde situatie als op Antwerp waar we in de tweede helft ook een beetje weggedrukt worden. Als je dan op deze manier nog wint, dan toon je heel veel karakter."

"In de tweede helft werden we laag weggedrukt. Genk zette een goede pressing en het was moeilijk voetballen. We vonden moeilijk de ruimtes. We probeerden dan iets directer te spelen, maar Genk heeft achteraan heel sterke jongens. Dan wordt het moeilijk."

Ondanks het overwicht kreeg Genk wel niet veel kansen. "Klopt, we hebben niet veel weggegeven. Zij kregen geen open kansen, waardoor ik zou moeten toegeven dat we niet verdienen om te winnen. Maar het is inderdaad zo dat we in de tweede helft worden weggedrukt en dat moeten we beter doen, want op Antwerp was dat hetzelfde. En met onze voetballende kwaliteiten kunnen we meer doen."

Als Anderlecht er voetballend niet geraakt, kan het dit seizoen rekenen op spelers die met een flits beslissend kunnen zijn. "We hebben spelers die niet veel nodig hebben. Bijvoorbeeld Dreyer, die het vandaag weer toont en in één tijd die bal binnen legt."

En intussen dikt de reeks van ongeslagen wedstrijden aan. "Het is belangrijk om die wedstrijden zoals vandaag te winnen. We hadden het ook nodig om te laten zien dat we ook in toppers kunnen winnen. Vorige week toonden we dat we niet moeten onderdoen voor een ploeg als Antwerp."

Intussen lijkt Verschaeren helemaal terug ook. "In de eerste helft was ik goed aanwezig, in de tweede minder. Dat kwam ook door de wedstrijdsituatie, maar het gaat alsmaar beter."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.