Limassol - Anderlecht: 2- 1

DONDERDAG, 23 AUGUSTUS 2012, 07:25 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is er niet in geslaagd om met een overwinning huiswaarts te keren. Het ging tegen Limassol met 2-1 kopje onder. Anderlecht is dus nog niet zeker van kwalificatie, al is alles nog mogelijk.


Anderlecht begon zonder De Sutter en Praet aan de wedstrijd. Van de Brom koos voor een verstevigd middenveld.

Proto moest zich na een kwartier strekken op een kopbal. Paars-wit dreigde enkel via een trap van Gillet. Er hing een doelpunt in de lucht maar die viel voor de tegenstander. Een perfect getrapte corner werd door Dossa Junior tegen de Anderlechtse netten gekopt.

RSCA kwam veel beter uit de kleedkamer maar Jovanovic verknoeide al snel een goede kans. Een kopbal van Wasilewski werd knap gered door Degra. Het lukte Anderlecht dan toch om gelijk te maken: Mbokani schoot de bal prachtig naast de doelman van AEL Limassol. Kort daarna had Jovanovic de kans om Anderlecht op 1-2 te brengen maar de Servier wachtte lang.

In plaats van 1-2 werd het 2-1. Invaller Rui Miguel Melo strafte balverlies van Jovanovic af en schoot de bal via Proto en de paal tegen de netten. Silvio Proto voorkwam op het eind nog de 3-1, maar ook Guillaume Gillet had de gelijkmaker nog aan de voet.

Opmerkelijk was de tweede gele kaart voor Jovanovic. De speler was niet tevreden met zijn wissel en trapte een flesje op terrein. De scheids trok een tweede geel en de Serviër mocht gaan douchen.

Score: 2-1
Goal(s): 34' Junior 1-0, 62' Mbokani 1-1, 71' Melo 2-1

Limassol: Degra, Airosa, Ouon, Junior, Carlitos, Moreira (65' Dickson), Dede, Bebe (50' Melo), Nikolaou, Lacerda Da Silva (85' Gilberto), Vouho
Anderlecht: Proto, Odoi, Wasilewski, Kouyaté, Safari, Biglia, Kljestan, Gillet, Jovanovic (74' Iakovenko), Kanu, Mbokani

Geel: Junior, Bebe, Nikolaou, Melo, Safari, Jovanovic (2x)
Rood: Jovanovic

Scheidsrechter: Milorad Mazic (Serv)
Stadion: GSP-stadion (Nicosia)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.