Genk: "We zetten procedure verder"

DINSDAG, 9 JANUARI 2024, 17:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Racing Genk legt zich niet neer bij de beslissing van het Professional Refereeing Department om het inloopincident tijdens Anderlecht - Genk te klasseren als een menselijke fout en de wedstrijd dus niet te herspelen. Via zijn website kondigt Genk nu aan "de procedure verder te zetten".

"Dat in een sportieve ambitieuze topsportomgeving menselijke fouten gemaakt worden, accepteren we en is zelfs inherent aan topsport. Dat de spelregels niet gekend, noch toegepast worden, kunnen we onmogelijk accepteren. Met het gekende beeld in bijlage in het achterhoofd verklaren dat men niet gekeken heeft naar de Anderlecht-spelers op moment van het nemen van de strafschop, tart elke verbeelding", zo laat Genk weten.

"Desondanks trekken we op basis van de beelden de verklaringen van de bevoegde refs niet in twijfel. De conclusies die hieraan door het Professional Refereeing Department uit getrokken worden echter wel, temeer omdat het Professional Refereeing Department zich in deze zaak opwerpt als betrokken partij en rechter. Ons inziens gaat het eenzijdig focussen op de positie van Yira Sor en het niet bekijken van de Anderlecht-spelers in deze fase om een overduidelijke vergissing in de toepassing van de spelregels." 

"We weigeren ons als ambitieuze topclub neer te leggen bij deze beslissing en zien voldoende juridische grond om in het belang van de geloofwaardigheid van het Belgische voetbal de procedure verder te zetten. We rekenen op een spoedige behandeling van deze procedure."

Hoe Genk de procedure zal verderzetten, meldt de club niet. Het is nog onduidelijk of het beroep moet worden ingediend bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), dan wel bij de Disciplinaire Raad. Volgens Het Laatste Nieuws onderzoeken de juristen van Genk momenteel waartoe ze zich moeten wenden.

Bron: KRC Genk
Het Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.