"Als ik echt moet kiezen, win ik liever nu dan in competitie"

WOENSDAG, 17 JANUARI 2024, 11:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Achtste keer, goede keer? Anderlecht verloor al zeven keer op rij van Union. Toch zal Brian Riemer dat cijfer niet gebruiken om zijn spelers te motiveren voor deze wedstrijd. "Ik denk niet dat extra motivatie nodig is", aldus de coach. "We weten allemaal wat deze wedstrijd betekent voor onze fans en hoe belangrijk het is om een goed resultaat neer te zetten."

"De meeste van onze spelers waren er bij die vorige wedstrijden niet bij. Enkel Yari, denk ik. Sommigen speelden nog nooit tegen Union. Ik spendeerde meer tijd aan het vertellen hoe belangrijk deze derby voor onze fans is", aldus Riemer gisteren op zijn persconferentie.

Riemer zelf speelde bijvoorbeeld nog maar twee keer tegen Union. "Beide wedstrijden waren enigszins abnormaal. In de eerste wedstrijd incasseerden we na vijf minuten een rode kaart en stonden we tot de 81e minuut met 1-0 voor. De tweede keer speelden we geen goede wedstrijd. We waren niet klaar om aan het seizoen te beginnen. Beide keren had ik niet het gevoel een Anderlecht op volle sterkte te kunnen zien."

Dat laatste wil Riemer nu anders zien. "Ik wil twee dingen: dat we alles geven wat we in ons hebben en dat we een goede prestatie neerzetten. Wat er dan gebeurt, ligt niet in onze handen. Als we die twee dingen kunnen brengen, zal ik een gelukkig man zijn en brengen we hopelijk de overwinning mee naar Anderlecht."

Wat als Riemer moet kiezen tussen een overwinning morgen tegen Union of over anderhalve week in de competitie?. "Bij een club als Anderlecht wil je trofeeën winnen. We willen zowel het kampioenschap als de Beker winnen. Zo lang als dat kan, willen we al onze matchen winnen. Bij Anderlecht kan je niet kiezen wat je wil winnen."

"Bij een bekerwedstrijd is het echter zo dat als je verliest, dat het over is. In de competitie heb je nog een resem wedstrijden te spelen dan. Dus als ik écht moet kiezen, dan win ik het liest de bekerwedstrijd. Want hier hebben we geen tweede kans."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.