Wedstrijd Futures uitgesteld door winterweer

ZATERDAG, 20 JANUARI 2024, 20:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

1B De wedstrijd van de RSCA Futures van vanavond tegen FC Luik is uitgesteld. Na inspectie van het veld van het Koning Boudewijns-Stadion oordeelde de scheidsrechter een uur voor de aftrap dat het niet mogelijk is om te voetballen. FC Luik noemt het een juiste beslissing, maar wijst wel met een beschuldigende vinger naar Anderlecht.

In een reactie op de sociale media noemt FC Luik het een juiste beslissing van de scheidsrechter. "Het veld is over een groot stuk bevroren en er is ijs aanwezig", aldus de club. "Dat vormt een gevaar voor spelers en scheidsrechters. Ook de tribunes zijn door ijs niet toegankelijk."

FC Luik zag naar eigen zeggen de bui hangen en zocht begin deze week al naar een oplossing. "Onze directie had afgelopen dinsdag al voorgesteld om de wedstrijd op het (verwarmde) hoofdveld van Anderlecht te spelen. De A-ploeg van paars-wit speelt immers op verplaatsing. Anderlecht weigerde dit echter omdat er aan het veld gewerkt wordt."

Volgens FC Luik werd hun veld zowel donderdag als vrijdag gekeurd en goed bevonden. "De tweede keuring was aanvankelijk voorzien voor vandaag 14.30 uur, maar deze werd om onduidelijke redenen naar vrijdag verschoven", aldus FC Luik. "Het lijkt erop dat de Anderlecht en degenen die namens de club werken gisteren het initiatief namen om het beschermende zeil te verwijderen, ondanks de temperaturen onder nul."

FC Luik reisde vanmiddag helemaal tot in Brussel om daar een uur voor de aftrap dan het nieuws te vernemen. De Luikenaars zijn hiermee niet opgezet. "Zowel de club als haar supporters hebben aanzienlijke kosten gemaakt voor deze wedstrijd. De directie zal alle reglementaire mogelijkheden onderzoeken en zal begin deze week volledig de balans opmaken van dit dossier", besluit FC Luik.

 



Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.