Officieel: Moutha tekent eerste profcontract

MAANDAG, 22 JANUARI 2024, 17:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - 1B Enkele dagen nadat hij op het punt stond naar KV Mechelen te verhuizen, heeft Nail Moutha een eerste profcontract ondertekent bij Anderlecht. De 18-jarige Moutha ontpopte zich dit seizoen tot de vaste linksback van de RSCA Futures.

De 18-jarige Moutha speelt al sinds hij zes jaar oud is voor Anderlecht. Als een van de weinigen bij de Futures had hij nog geen profcontract. Zijn goede prestaties trokken de aandacht van KV Mechelen. Hij legde er zelfs medische testen af en stond woensdag op het punt om er te tekenen. Onderweg naar Mechelen kreeg hij echter een telefoontje van Anderlecht en maakte hij rechtsomkeer.

Moutha heeft zijn lot nu tot 2026 aan Anderlecht verbonden. "We zijn erg blij dat Naïl zijn toekomst aan RSCA heeft verbonden", zegt academiedirecteur Mikkel Hemmersam. "Hij is een moderne linksback met sterke aanvallende kwaliteiten. Hij heeft al mooie vooruitgang geboekt sinds vorige zomer, we kijken ernaar uit om verder te zien ontwikkelen bij onze RSCA Futures.”

 



Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.