"Nieuwe doelman kan, maar geen paniekaankoop"

WOENSDAG, 24 JANUARI 2024, 21:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Maxime Dupé zal morgen niet spelen tegen Union. Coach Brian Riemer gaat ervan uit dat hij Anderlecht zal ruilen voor Nice. Als dat zo is, zal paars-wit rondkijken voor een nieuwe doelman, al is dat zeker geen must.

"Het plan was dat Maxime zou spelen", zo vertelde Riemer vanmiddag op zijn persbabbel. "Op dit moment is de transfer nog niet rond, maar het zit eraan te komen. Vanmorgen had ik een gesprek met Max. We beslisten samen dat het beter is dat hij niet in actie komt, aangezien de transfer zo close is. Zijn hoofd momenteel ergens anders en dat begrijp ik volledig."

"Maar er is dus nog niets rond. Mocht de deal niet doorgaan, zien we elkaar maandag terug en zal hij weer gewoon een deel van het team zijn."

Lange termijn

Als Dupé vertrekt, komt er dan nog een nieuwe doelman bij deze transferperiode? "Als Max vertrekt, hebben we nog drie goede keepers: Kasper Schmeichel, Colin Coosemans en Timon Vanhoutte, die volgens ons een groot talent is. We hebben dus zowel ervaring met Colin als een jong talent met Timon."

"We zullen wel rondkijken op de markt wie er beschikbaar is. Maar één ding staat buiten kijf: we gaan geen paniekaankoop doen. We zijn niet wanhopig op zoek naar een doelman. Als we iemand zouden halen voor de transfermarkt sluit, dan is het iemand die past in een langetermijnproject."
 

Bron: rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.