Bekeravontuur eindigt tegen tien Union-spelers

DONDERDAG, 25 JANUARI 2024, 22:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Geen halve finales van de Beker van België voor Anderlecht. Paars-wit verloor vanavond voor de achtste keer op rij tegen Union, dat een uur met een man minder speelde. 2-1 werd het, in een wedstrijd die ook even stil lag door wangedrag van enkele sujetten in het Anderlecht-vak.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor Union. De competitieleider drukte Anderlecht tegen eigen doel. Na acht minuten speelde Schmeichel de bal pardoes in de voeten van Sadiki, maar gelukkig was Rits net op tijd terug om de val voor de lijn weg de glijden.

Halfweg de eerste helft klom Union oververdiend op voorsprong. Een alomtegenwoordige Sadiki flitste langs de zijlijn voorbij Bouchouari, kapte terug en bediende Lapoussin met een voorzet op maat. Lapoussin trapte in één keer in de verste hoek voorbij Schmeichel, die aan de grond genageld stond.

Op het halfuur eindelijk een uitbraak van Anderlecht. Via Leoni en Hazard kon Dolberg alleen op doel afstormen. Een eerste poging tot overtreding van Burgess kon de spits nog ontwijken, maar Mac Allister slaagde er wel in om Dolberg neer te halen: rood voor de Argentijnse verdediger en Union met tien. Dreyter trapte van in het halve maantje de vrije trap in de muur.

Met een man meer voetbalde Anderlecht meer op de helft van Union. Verschaeren, Augustinsson en Dreyer gingen hun kans, maar zonder succes. Dolberg was te verrast bij een doorgeschoten voorzet van Bouchouari.

Beide ploegen begonnen met dezelfde spelers aan de tweede helft. De eerste grote kans was voor Dreyer, maar Moris redde knap. Hazard trapte de rebound wild over. Anderlecht duwde Union in de eigen zestien, maar de jongens van coach Blessin voelden zich daar erg comfortabel: elke bal werd vakkundig ontzet. Bij een zeldzame tegenaanval tikte Debast Rodriguez aan. Na een tussenkomst van de VAR zette Rodriguez zelf de elfmeter om: 2-0 voor Union.

Na het doelpunt gooide Riemer een voor een zijn extra aanvallende troeven het veld op. Veel leverde dat echter niet op. Anderlecht bleef breien en lange ballen richting Burgess en co pompen. Een keer verraste Vertonghen met een geweldige doorsteekbal. Vazquez controleerde en draaide goed, maar knalde daarna over. Aan de overkant kwam Leysen dichtbij de 3-0. Hij stond moederziel alleen, maar kopte net naast.

Een kwartier voor tijd gingen de poppetjes dan aan het dansen. Een onverlaat in het Anderlecht-vak vond het nodig om een bierbeker richting Union-doelman Moris te gooien. Enkele anderen volgden en de wedstrijd werd stilgelegd. Na de hervatting bleef Anderlecht zoeken naar dat doelpunt. In de 94' minuut kwam de bal met een gelukje voor de voet van Dreyer en die krulde hem mooi in de linker bovenhoek.

De gelijkmaker kwam er niet meer en zo verloor Anderlecht voor de achtste keer op rij tegen Union en zit het bekeravontuur erop. Zondag volgt al een nieuw duel tegen Union, dan thuis en voor de competitie. Bovendien kan Union dan ook weer rekenen op spits Amoura en wellicht ook op spelmaker Puertas.

Score: 2-1
Goal(s): 26' Lapoussin (1-0), 62' Rodriguez (2-0, pen.), 90+4' Dreyer (2-1)

Union:Moris, Mac Allister, Burgess, Sykes, Castro-Montes, Sadiki, Vanhoutte, Lapoussin, Rasmussen, Rodriguez (84' Kabangu), Nilsson (57' Leysen)
Anderlecht:Schmeichel, Bouchouari (63' Vazquez), Debast, Vertonghen, Augustinsson (76' Degreef), Rits (70' Stroeykens), Leoni, Verschaeren, Dreyer, Dolberg, Hazard

Geel: 24' Leoni, 53' Rits, 53' Burgess, 90+10' Moris
Rood: 32' Mac Allister

Scheidsrechter: Lothar D'Hondt
Stadion: Dudenpark

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.