Gent-coach en -voorzitter als razenden tekeer tegen spelleiding

MAANDAG, 5 FEBRUARI 2024, 10:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Weinig verrassend: AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck stak na afloop van de wedstrijd tussen Anderlecht en Gent een scheldtirade af richting spelleiding. Ook zijn voorzitter Sam Baro deed, voor het eerst sinds zijn aantreden, zijn duit in het zakje.

Zowel voor de televisiemicrofoon als op de persconferentie had Vanhaezebrouck het maar over één onderwerp: de spelleiding. Op de persconferentie zelfs meer dan tien minuten. Niet alleen het afgekeurde doepunt haalde hij aan, ook een eerdere fase waar hij vond dat Gent een strafschop moest krijgen voor handspel van Debast (al had hij het over Vertonghen). Bij die fase floot de scheidsrechter evenwel voor een voorafgaande fout van Depoitre op Rits.

"Wij zijn simpelweg bestolen op die twee fases", aldus Vanhaezebrouck. "Kijk, ik ben in het zwart gekleed nu. Dat was vroeger de kleur van de refs. In de tijden dat er nog niveau was bij de Belgische scheidsrechters. Wel, ik zal de resterende matchen in het zwart zijn. Want verbeteren zal het niet. Zij dragen tegenwoordig geel, lichtblauw of groen, maar shinen doen ze niet hé."

De hele uitleg van Vanhaezebrouck op de persconferentie kan je bekijken op Sporza.be

Baro: "Amateurisme van de bovenste plank"

Ook Gent-voorzitter Sam Baro, doorgaans een rustig en beredeneerd man, reageerde. "Dit is amateurisme van de bovenste plank. Ik ben zwaar misnoegd. De Belgische arbitrage moet zich schamen", verwijst hij naar de strafschopfase en het afgekeurde doelpunt. "De scheidsrechters die de beelden zien, zijn met vier. Hoe kunnen zij iets anders zien?”

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.