Riemer zo goed als Weiler, nu jagen op Hasi

WOENSDAG, 7 FEBRUARI 2024, 09:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht is dit seizoen al dertien wedstrijden op rij ongeslagen. Het doet daarmee even goed als in 2016-2017 over René Weiler. Als paars-wit ook zondag niet verliest, kan het jagen op de zestien wedstrijden zonder nederlaag uit 2014.

Sinds de 3-2-nederlaag op Sclessin in oktober verloor Anderlecht in de competitie niet meer. Het won zeven keer en speelde zes keer gelijk. Goed voor 27 op 39. In het seizoen 2016-2017 bleef paars-wit ook dertien wedstrijden zonder nederlaag. Onder coach René Weiler won het wel vaker: 33 op 39 was toen de balans. Anderlecht pakte dat seizoen ook zijn laatste landstitel.

Nog beter dan dertien matchen zonder nederlaag deed Besnik Hasi in het jaar 2014. Tussen 27 april en 28 oktober bleef Anderlecht onder zijn bewind zestien competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag. 

Ongeslagen in eigen huis

Vooral in eigen huis zet Anderlecht een sterke reeks neer. Daar verloor het dit seizoen nog niet. In twaalf wedstrijden werd negen keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. Heel anders dan vorig seizoen: toen verloor paars-wit maar liefst zeven van zijn zeventien thuiswedstrijden. 
 

Bron: La Dernière Heure (Y.T.)anderlecht-online forum