Match stilgelegd door supportersgeweld? Drie duels geen uitfans

DONDERDAG, 8 FEBRUARI 2024, 15:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN De Pro League heeft een maatregel klaar die ervoor moet zorgen dat wedstrijden niet langer worden stilgelegd door supportersgeweld. Wanneer matchen door acties van fans tijdelijk of definitief gestaakt worden, dan mogen deze clubs bij de volgende drie uitwedstrijden geen supporters meenemen.

Wanneer binnen de twaalf maanden het een tweede keer voorvalt, bedraagt de straf zelfs vijf uitwedstrijden zonder fans. De maatregelen gaan morgen al in.

"Omdat de veiligheid van al onze supporters onze grootste zorg is, nemen we nu zeer strenge maatregelen", zegt Lorin Parys, CEO van de Pro League. "Heel eerlijk, dit gaat in tegen hoe wij voetbal zien met thuis- en uitsupporters in één stadion. Maar door het gedrag van enkele mensen die zich voordoen als supporter, zullen we nu op deze manier optreden."

De Pro League zal ook samen met de KBVB en de Dienst Voetbalveiligheid van Binnenlandse Zaken een permanent overlegorgaan rond veiligheid opstarten. Eveneens zal het investeren in nieuwe vormen van toegangscontroles en werk maken van een beter gebruik van camerabeelden bij de identificatie van toeschouwers die zich misdragen.

"Voetbal hoort een feest te zijn, stadions ontmoetingsplekken voor voetballiefhebbers. We kunnen niet aanvaarden dat onze geliefde sport wordt gegijzeld door ongepast gedrag van enkelingen, en dat de veiligheid van spelers, veiligheidspersoneel, supporters en toeschouwers in het gedrang wordt gebracht", besluit Piet Vandendriessche, CEO van de KBVB.
 

Bron: Pro Leagueanderlecht-online forum