Zetterberg geeft aftrap van duel tegen Charleroi

DONDERDAG, 8 FEBRUARI 2024, 21:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Sporting Charleroi heeft Pär Zetterberg uitgenodigd om zondag de aftrap te geven van de wedstrijd tegen Anderlecht. De Zweed, die jaren een sterkhouder was bij Anderlecht, brak destijds door bij Charleroi. De Carolo's huurden hem toen twee seizoenen van Anderlecht.

Zetterberg trok in 1986 als 16-jarige vanuit Zweden naar Anderlecht. In 1989 werd hij opgenomen in de A-kern, maar in twee jaar tijd kwam hij slechts een handvol keer in actie. Daarop besloot paars-wit in 1991 om hem uit te lenen aan Charleroi.

Die uitleenbeurt werd een schot in de roos. Zetterberg werd meteen een vaste waarde. Na zijn tweede seizoen werd hij verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. Een half jaar Anderlecht later won hij ook zijn eerste Gouden Schoen.

Handtekeningsessie

"Zetterberg is een historische figuur voor beide ploegen", klinkt het in de aankondiging van Charleroi. "Hij maakte deel uit van de grote Charleroi-ploeg die in 1993 de finale van de Beker van België bereikte. Tussen 1991 en 1993 speelde hij 67 wedstrijden voor ons en scoorde daarin twaalf keer."

Voor aanvang van de wedstrijd, tussen 15.30 en 16.30 uur, zal Zetterberg handtekeningen uitdelen in de fanshop van Charleroi. Charleroi brengt ook een gelimiteerd retro-shirt met rugnummer 8 en de naam van Zetterberg op de markt. De kostprijs bedraagt 60 euro.

 Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum