Efficiënt Anderlecht pakt drie punten

ZONDAG, 11 FEBRUARI 2024, 20:44 - TCV

WEDSTRIJDEN Een efficiënt Anderlecht heeft met 1-3 gewonnen in Charleroi. Met een minimum aan inspanningen stond Anderlecht 0-2 voor na een half uur na een owngoal en een goal van Dolberg. Maar Charleroi, dat vaak de bal had, kon voor rust nog milderen tot 1-2. In een slordige en kansarme tweede helft nam de ingevallen Vazquez met een erg knap doelpunt de twijfels weg. De grootste kans voor Charleroi viel in de toegevoegde tijd, maar Schmeichel verhinderde een prangende slotfase voor Paars-wit. Anderlecht doet zo een goede zaak in het klassement en loopt een beetje in op Union.

Hazard zorgde na drie minuten voor het eerste gevaar, maar hij trapte over vanuit een scherpe hoek. Bij de volgende aanval was het wel raak. Hazard zette voor na een goede combinatie en Van Cleemput verwerkte de bal in eigen doel. In plaats van op zoek te gaan naar de 0-2, liet Anderlecht de bal aan Charleroi. De thuisploeg toonde zich meer en meer omdat Anderlecht er niets meer van bakte sinds de 0-1. Er was amper rust aan de bal en de aanvallende spelers werden niet bereikt.

Maar net voor het half uur kon Hazard nog een keer goed voorzetten vanop rechts. Dolberg zette listig zijn voet tegen de voorzet en de Deen scoorde voor het eerst sinds 1 december. Paars-wit zeer efficiënt op 0-2 met een minimum aan inspanningen. In minuut 35 werd Dreyer aangespeeld door Hazard, maar de Deen besloot daarna veel te snel en te zwak.

In minuut 37 toonde de thuisploeg zich nog eens. Dabbagh kon net niet bij een voorzet. In minuut 42 kreeg Paars-wit waar het om vroeg. Na een vrije trap van Charleroi kon verdediger Dari van dichtbij tussen een hoop spelers in doel besluiten. Schmeichel moest net voor rust ook nog eens gepast reageren op een kopbal van Heymans.

Anderlecht probeerde na de rust meer de wedstrijd in handen te nemen, maar dat duurde niet lang waardoor Charleroi toch weer vaak in balbezit kwam. De thuisploeg was zelf ook te zwak om gevaarlijk te zijn. Anderlecht speelde zelf erg slordig en Riemer wisselde op het uur Dolberg en Stroeykens voor Vazquez en Leoni. Nadat hij een bal hard in het gezicht had gekregen, moest scheidsrechter Lambrechts zich laten vervangen door de vierde scheidsrechter Laurent Willems wat bijzonder lang duurde.

In minuut 83 kreeg Dreyer vrije baan, hij ging voorbij Koffi maar zijn poging werd alsnog uit doel gehaald. Maar op de corner schoot Vazquez in een tijd bijzonder mooi in een tijd de 1-3 in het dak van het doel.

In de dertien minuten extra tijd, door de vervanging van Lambrechts, kreeg Vazquez in minuut 93 vallend een goede kans op de 1-4. De ingevallen Angulo kon daarna niet bij een voorzet van Dreyer. Maar Anderlecht moest wel bij de les blijven. Schmeichel redde erg knap met een reflex nog een kopbal toen zijn teamgenoten hun slaapmuts al hadden opgezet. Verder dan dit kwam de thuisploeg niet meer en zo boekte een zeer efficiënt Anderlecht zijn eerste uitzege sinds begin december in Westerlo.

Score: 1-3
Goal(s): 0-1 Van Cleemput (owngoal) 6', 0-2 Dolberg 29', 1-2 Dari 42', 1-3 Vazquez 85'

Charleroi:Koffi, Van Cleemput, Dari, Petris, Camara, Guiagon (Sylla 90'), Bernier (Benbouali 66'), Heymans (Badji 83'), Ilaimaharitra, Rogelj (Dragsnes 90'), Dabbagh
Anderlecht:Schmeichel, Patris, Debast, Vertonghen, Arnstad, Rits, Verschaeren (Gattoni 90'+12), Stroeykens (Leoni 63'), Hazard (Angulo 90'+2), Dreyer (Monticelli 90'+12), Dolberg (Vazquez 63')