Zetterberg: "Litteken is nog niet geheeld"

DINSDAG, 13 FEBRUARI 2024, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Pär Zetterberg gaf zondag de aftrap van Charleroi - Anderlecht, maar in het Lotto Park hoeven we de Zweed nog niet snel te verwachten. "De club heeft het al enkele keren gevraagd, maar het is nog niet het juiste moment. Het litteken is nog niet geheeld", verwijst hij naar zijn ontslag in 2020.

In november 2018 haalde Marc Coucke club-icoon Pär Zetterberg aan boord in de technische staf van Anderlecht. In maart 2020 werd hij ontslagen. Over zijn specifieke rol ontstond altijd onduidelijkheid en naarmate Vincent Kompany sportief steeds meer de lijnen ging uitzetten, werd de rol van Zetterberg steeds kleiner.

Zetterberg bekeek ook de wedstrijd zondag en vond dat Anderlecht een goede match speelde. "Charleroi had de bal, maar zonder gevaarlijk te zijn. Offensief was Anderlecht sterker. Anderlecht controleerde gemakkelijk en Schmeichel had een rustige avond."

Vooral Thorgan Hazard en Anders Dreyer kunnen Zetterberg bekoren. "Hazard zie je niet altijd, maar hij kan ieder moment iets doen. Dat is erg vervelend voor een verdediging. Hij is erg belangrijk voor Anderlecht. Zo'n spelers misten we toen ik er in de staf zat. Idem voor Dreyer. Hij is erg doeltreffend. Met jongens als Dreyer en Hazard win je veel matchen zonder echt goed te spelen."

Zetterberg zelf heeft zich intussen op padel gestort. Met succes. Hij werd al twee keer Zweeds kampioen bij de +50 en hoopt in april naar het WK in Alicante te gaan. "Als voetballer heb ik nooit een WK kunnen spelen. Het zou geweldig zijn dit in padel wel te kunnen doen."

Bron: La Dernière Heureanderlecht-online forum