Schmeichel: "Zoveel leiders dat je nooit in paniek raakt"

DINSDAG, 20 FEBRUARI 2024, 20:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In de derde aflevering van RSCA Podcast komt deze week Kasper Schmeichel aan het woord. Hij heeft het onder meer over de ervaring die het team heeft. En dan heeft hij het niet alleen over de anciens, maar ook over jonge kerels als Debast, Leoni en Stroeykens. "Zij deinzen niet terug om hun verantwoordelijkheid te nemen."

"We hebben een kleedkamer met zoveel ervaring. Jan, Mats Rits, maar ook jonge kerels als Zeno en Theo. Zij zijn verbaal erg aanwezig. Er zijn veel meningen en er zullen altijd mensen zijn die de dingen zeggen wanneer het nodig is. Dat is het mooie aan deze kleedkamer. Er zijn zoveel leiders. Daarom, denk ik, is er nooit paniek of maak je je nooit zorgen. Je kijkt rond in de kleedkamer en ziet niet alleen de kwaliteit van de speler, maar ook de kwaliteit van het karakter. Dat is meer dan genoeg om wedstrijden goed door te komen."

"Ik heb gespeeld met spelers die uit de opleiding van Anderlecht komen, zoals Kompany, Tielemans en Praet. Zij nemen verantwoordelijkheid. Ik denk dat het iets is wat de academie hen aanleert. Ze leren de spelers om verantwoordelijk te zijn voor zichzelf, maar ook voor de club. Je ziet hoe de fans reageren op spelers als Zeno, Theo en Mario. Deze jongens zijn belangrijk voor de club. En de club is voor hen ook belangrijk. Dat betekent dat wanneer we in de kleedkamer zijn, zij een grote verantwoordelijkhei voelen. Het is geweldig dat ze daar niet voor terugdeinzen. Zij nemen de verantwoordelijkheid en zeggen wat er gezegd moet worden."

"Als ik met hen praat, dan vergeet ik hoe jong ze zijn. Ze zijn erg matuur voor hun leeftijd. Zij zijn niet alleen goede spelers, maar hebben ook een goed karakter."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum