Degryse blikt vooruit naar topper tussen Club Brugge en Anderlecht

WOENSDAG, 21 FEBRUARI 2024, 13:39 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de resultaten van de voorbije speeldag blikt Marc Degryse vooruit op de Topper van zondag in het Jan Breydel Stadion. Club staat met de rug tegen de muur tegen RSCA. Dit is hun laatste kans voor de start van de Champions play-offs om de kloof met Anderlecht te dichten. 

Tegen de Kanaries blies Anderlecht warm en koud. Een rampzalige eerste helft gevolgd door een periode van waanzin na de pauze.

"Het was goed om van Kasper Schmeichel te horen wat de coach in de rust had gezegd. Het was dus een kwestie van intensiteit en verlangen. Maar Anderlecht verhoogde ook het tempo. Ze hadden ons vijfenveertig minuten in slaap gesust. Als je in België het gaspedaal indrukt, dwing je alle ploegen om fouten te maken."

"Anderlecht kan zondag twee vliegen in één klap slaan. Enerzijds kunnen ze Union op de hielen zitten als ze winnen, anderzijds kunnen ze Club definitief uit de running halen voor de tweede plaats."

Champions League

Als Anderlecht wint, neemt RSCA een optie op de tweede plaats en de voorronde van de Champions League. Een Champions League die volgend seizoen veel lucratiever wordt met vier gegarandeerde thuiswedstrijden.

"Delaney is blijkbaar fit om te spelen. Dat maakt een groot verschil voor Anderlecht. Ik zou graag zien dat Anderlecht het soort voetbal durft te spelen dat ze in hun begindagen bij Standard deden. Maar ik vermoed dat Riemer daar anders over denkt. Hij zal zeker geen risico's willen nemen in de eerste minuut. Mijn voorspelling is dat Anderlecht, net als hun seizoen, zal willen wachten op een paar momenten van klasse van hun aanvallende spelers. Thorgan Hazard is met zijn talent in staat om een hoofdrol te spelen. Tegen Sint-Truiden stond hij meer dan eens in de juiste zone.

Bron: HLN (HLN)anderlecht-online forum