Schmeichel: "Gefluit? Je moet met die druk kunnen omgaan"

WOENSDAG, 21 FEBRUARI 2024, 20:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het Anderlecht-publiek haalde zondag tegen STVV voor de rust regelmatig het fluitje boven om hun ongenoegen te laten blijken. Onder meer de vele terugspeelballen op Kasper Schmeichel zorgden voor onvrede. In de RSCA Podcast legt de doelman uit waarom hij werd aangespeeld. En dat de fans floten, deerde hem niet. In tegendeel zelfs.

De rol van doelman bestaat uit veel dingen. Voor mij draait keeper zijn om stabiliteit, de stabiele kracht zijn binnen de ploeg waar de andere spelers op kunnen vertrouwen. Ze kunnen mij altijd de bal geven. Het maakt niet uit hoe. Als ze een aanspeelpunt nodig hebben, ben ik altijd een extra man. Als we mandekking spelen, zoals tegen STVV, zal ik altijd de vrije man zijn", aldus Schmeichel.

Voor de fans is het misschien frustrerend dat de bal achteruit gespeeld wordt, maar dat komt dus omdat ik de vrije man ben. Ik ben begrijp dat de fans dan gefrustreerd kunnen zijn. Dat zijn wij ook wanneer de dingen niet werken, meer dan wie ook zelfs."

"Belangrijk om stabiel te presteren"

Dat de fans hun ongenoegen dan laten blijken, vindt Schmeichel niet erg. "Ik hou er zelfs van. Als je voor een club als Anderlecht speelt, met zijn geschiedenis, dan moet je gewoon winnen. Dat kan niet anders. Je moet het dus niet alleen accepteren, maar ook kunnen omgaan met die druk. Als de fans niet gelukkig zijn, dan zijn wij nog ongelukkiger, geloof me maar. 

Voor mij is het belangrijk om stabiel te presteren. Niet de ene dag geweldig en de volgende keer helemaal niets ervan bakken en dan weer geweldig. Het gaat erom elke wedstrijd een solide 7 op 10 te scoren en zo een basis te leggen voor onze creatieve spelers. Zij kunnen dan voor ons de wedstrijd winnen, zoals ze zondag deden.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum