Geen door Anderlecht aangeduide arbiter tijdens BAS-zitting

VRIJDAG, 1 MAART 2024, 10:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vanmiddag om 14.30 uur is het zo ver: dan buigt het BAS zich over het dossier van het al dan niet herspelen van Anderlecht - Genk. Ook twee andere dossiers over al dan niet herspelen van een wedstrijd liggen op tafel. 

Samen met Anderlecht - Genk wordt ook de klacht van Club Brugge over de wedstrijd tegen KV Mechelen behandeld. Gisteren kwam de zaak van KV Mechelen - RWDM al voor.

Het BAS heeft besloten dat de dossiers van Anderlecht - Genk en KV Mechelen - Club Brugge door dezelfde drie arbiters te laten behandelen. Zo wil men eenzelfde lijn hebben in de uitspraken van beide zaken. 

Hoe werkt het BAS? Wanneer een dossier wordt ingediend, buigen zich drie zogenaamde arbiters zich erover. De twee partijen mogen elk een arbiter aanduiden. Die twee kiezen op hun beurt een derde, de voorzitter. 

Doordat nu twee dossiers samen behandeld worden, zijn er vier partijen: Anderlecht, Genk, Club Brugge en de KBVB (Club Brugge richt zijn klacht op de KBVB, niet tegen KV Mechelen). Vier partijen, drie arbiters: één partij kon dus geen arbiter aanstellen ... en dat werd Anderlecht. Paars-wit schoof als laatste van de vier partijen een arbiter naar voor, waarop BAS-voorzitter Guido Decroock besliste dat die van Anderlecht uit de boot viel. Een wrakingsverzoek van Anderlecht jegens een van de drie andere aangewezen arbiters werd afgewezen.

Ten laatste komende dinsdag kennen we de beslissing van het BAS.

Bron: Het Laatste NieuwsNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.