Anderlecht gaf geen commentaar na zitting BAS

VRIJDAG, 1 MAART 2024, 21:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Met een vertraging van een half uur boog het BAS zich deze namiddag over het inloopincident tijdens Anderlecht - Genk. Zowel voor als na de zitting wilden de advocaten van Anderlecht geen commentaar kwijt. Alle partijen lijken het er wel over eens geen burgerlijke klacht aan te spannen na de uitspraak.

Voor de zitting van start ging, vertelde de advocaat van Genk dat er precedenten zijn. Hij verwees naar interlands uit 2005 (Bahrein-Oezbekistan in de WK-kwalificatie) en 2015 (Engeland-Noorwegen U19 dames).

De zitting zelf vond plaats achter gesloten deuren. Het Nieuwsblad weet evenwel dat Anderlecht bij monde van advocaten Walter Damen en Davina Simons bleef hameren op een menselijke fout. 

Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht, Racing Genk en Club Brugge (in hun dossier over een wedstrijd tegen KV Mechelen) niet van plan zijn om naar de burgerlijke rechtbank te stappen als de uitspraak van het BAS in hun nadeel uitdraait. Al weet je natuurlijk nooit. Hoe dan ook lijkt de kans op slagen bij een burgerlijke rechtbank heel erg klein.

Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.