Delaney en Verschaeren klaar om te spelen

VRIJDAG, 1 MAART 2024, 22:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Yari Verschaeren, die zondag tegen Club Brugge de strijd moest staken na een trap, is klaar voor zondag. Hetzelfde geldt voor Thomas Delaney. Die laatste start met zekerheid op de bank, mogelijk geldt dat ook voor Verschaeren.

"De eerste twee à drie dagen van de week revalideerde Yari, maar de laatste twee dagen trainde hij weer mee met de groep. We gaan ervan uit dat hij morgen de hele training kan meedoen en dat hij zondag kan spelen", aldus Riemer vanmiddag op zijn persconferentie.

"Thomas moet nog wat opbouwen. Hij had wat meer tijd nodig dan we gehoopt hadden. Daardoor duurt de reïntegratie ook wat langer. Wanneer we hem brengen, hangt ook af van tactische zaken. In Brugge hadden we meer een invaller nodig die de boel kon forceren en kon scoren. Maar we willen nooit iets forceren wanneer een speler terugkeert uit blessure. Ook voor mij is het kwestie van het risico juist in te schatten. Maar hij is klaar en zal op de bank zitten. Hopelijk zien we hem snel weer volledig floreren."

"Sterk middenveld"

Delaney start zondag tegen Eupen met zekerheid op de bank. Verschaeren mogelijk ook, want Anderlecht heeft momenteel veel middenvelders die in goede doen zijn. "Mats Rits doet het heel erg goed. De prestaties van Mario Stroeykens momenteel spreken voor zich. Yari uiteraard. Theo Leoni die de laatste wedstrijden op de deur klopt, maar het team blijft maar winnen. Delaney is ook terug en heeft minuten nodig."

"Het is een mix van verschillende beslissingen, ook tactische slimheid speelt mee. We moeten kijken wat we het meest nodig hebben."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum