Riemer: "Overtuigd dat Gattoni er klaar voor is"

ZATERDAG, 2 MAART 2024, 13:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Morgen tegen Eupen zal Federico Gattoni voor het eerst in de basis starten bij Anderlecht. De Argentijnse verdediger neemt de plaats van de geschorste Jan Vertonghen in. "Federico is een typische Zuid-Amerikaanse of Spaanse verdediger", zegt coach Brian Riemer. "Atletisch, snel en gewend om in voetballende teams te spelen."

"Gattoni is klaar om te spelen", aldus Riemer op zijn persconferentie vrijdag. "Ik ben erg blij dat we hem aan het werk gaan zien. Je weet nooit hoe de dingen uitdraaien. In december moesten we twee keer zonder centrale verdedigers spelen. We moeten iedereen betrokken houden bij het team."

"Met zijn persoonlijkheid heeft Federico een erg goede invloed op het team. Hij heeft echt een ongelooflijke persoonlijkheid. Op training laat hij zijn kwaliteiten zien. Als je honderd wedstrijden voor San Lorenzo speelt en ook bij Sevilla voetbalde, dan heb je kwaliteiten. Ik ben er echt van overtuigd dat hij er klaar voor is."

"Federico is niet de grootste, maar hij heeft erg veel sprongkracht. Hij is een typische Zuid-Amerikaanse of Spaanse verdediger. Hij is heel atletisch, sterk en agressief in het duel. Verder is hij snel en gewend om te spelen in teams die echt voetbal brengen. Ik ben ervan overtuigd dat hij vlot zijn plaats in het team zal vinden."

"Dat hij nu een wedstrijd aan de zijde van Zeno kan spelen, zal het team helpen met het oog op de play-offs. Het zal hem ook helpen om te presteren in latere fases van de competitie."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum