Sardella: "Ik heb harde momenten gekend"

VRIJDAG, 8 MAART 2024, 22:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na twee maanden blessureleed is Killian Sardella terug en hij heeft meteen zijn goede vorm weer te pakken. De twijfelende Sardella van weleer is niet meer, op zijn 21e is hij een sterkhouder geworden. "Ik voetbal nu in een ploeg met ervaren spelers die me helpen. Dat voelt comfortabel."

Sardella debuteerde in 2019 als 17-jarige onder Vincent Kompany. Na in de jeugd steeds centraal achterin gespeeld te hebben, zette Kompany hem rechtsback. "Ik had nog nooit een profmatch gespeeld en opeens moest ik me bewijzen op een positie die ik niet kende", vertelt Sardella vandaag in Het Nieuwsblad. "Bij alles wat ik deed moest ik harder nadenken: over positiespel, looplijnen, inspelen, ..." 

Sardella maakte regelmatig een foutje. Tot overmaat van ramp vaak met een tegendoelpunt tot gevolg. "Mentaal was dat erg hard. Ik heb harde momenten gekend", aldus Sardella. Het jeugdproduct van paars-wit vertelt hoe hij vaak met een slecht gevoel naar huis ging en dat nefast was voor zijn vertrouwen. Gelukkig kon hij rekenen op zijn moeder. "Dankzij haar trok ik een dag later toch met nieuwe moed naar de training.”

Sardella sukkelde ook met het loge-syndroom waardoor tijdens wedstrijden zijn gevoel in de benen soms verdween. "Dat was vreselijk. Mijn voeten begonnen te tintelen en te slapen. Het leek alsof ik met bottines speelde en daardoor miste ik soms controles", zo vertelt hij. Sardella vertelt hoe de dokters eerst dachten dat het door stress kwam, maar het uiteindelijk toch een medisch probleem bleek dat via een operatie kon worden opgelost. "Bij hoge intensiteit werd de bloedtoevoer naar mijn kuiten afgesneden. Zo ontstonden die tintelingen."

De operatie van de verlossing vond plaats in april 2022. Na de komst van Brian Riemer vorig seizoen kwam Sardella weer aan de oppervlakte en dit seizoen breekt hij helemaal door. Onder meer dankzij een persoonlijke techniek-trainer en een individuele physical coach. "Ik volg al vier jaar sessies bij hem en dat werpt steeds meer vruchten af", vertelt Sardella over deze laatste.

Door zijn goede prestaties is de kans reëel dat Sardella vroeg of laat in beeld komt bij de Rode Duivels, zeker omdat de rechtsback-positie niet de sterkst bezette is. "Maar daar ben ik nu totaal niet mee bezig. Mezelf blijven ontplooien en Anderlecht terug naar de top stuwen, dat zijn momenteel mijn doelen", zo besluit Sardella.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.