Riemer: "Uitspraak BAS is goed voor iedereen"

VRIJDAG, 8 MAART 2024, 22:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het verlossende nieuws dat Anderlecht - Genk niet herspeeld moet worden, stemt ook Brian Riemer erg tevreden. "Het is belangrijk dat we niet naar een systeem gaan waarbij je een overwinning niet kan vieren omdat erna mogelijk nog een klacht komt en je de match moet herspelen", aldus de Anderlecht-coach vanmiddag op zijn persbabbel.

"Ik zei het tegen mijn broer, het is de eerste keer dat ik blij ben dat we een wedstrijd winnen die we al gewonnen hebben", lachte Riemer. "Ik zei van in het begin dat deze wedstrijd niet herspeeld zou mogen worden. Ik denk dat deze uitkomst voor iedereen goed is. Voor mij is het belangrijk dat we niet naar een systeem gaan waarbij je een wedstrijd of finale wint, maar niet kan vieren omdat je de volgende 24 uur moet afwachten dat er geen klacht komt en je de match moet herspelen."

"Voor het welzijn van het voetbal hoop ik dat we allemaal stoppen met zulke dingen te doen", verwijst hij naar de klacht van Genk. "Soms win je, soms verlies je, maar als het laatste fluitsignaal er is, dan staat ook het resultaat."

"Onzekerheid duurde te lang"

Riemer vernam het verlossende nieuws dinsdag rond 16.30 uur van de legal officer van de club ."Het maakte me echt blij. Je zit toch steeds met een gevoel wat er zou gebeuren. Voor mij was het belangrijk dit te kunnen afsluiten. Het sleepte te lang aan. De onzekerheid duurde te lang. De opluchting was dan ook groot bij iedereen."

Had Riemer enige stress in de aanloop naar de uitspraak? "Uiteraard was ik er wel mee bezig. Het onrechtvaardigheidsgevoel dat je een match won en dat die zege je kan afgenomen worden, is een negatief gevoel. Maar stress? Herspelen zou ons seizoen niet bepalen, maar elk punt is van tel momenteel. Voor de clubs aan de rand van de top zes zou het belangrijker geweest zijn. Drie punten kunnen daar veel betekenen op dit moment."

"Allemaal meer op onszelf focussen dan op scheidsrechters"

Onlangs stelde Riemer voor om buitenlandse scheidsrechter in België wedstrijden te laten leiden. "Het belangrijkste is hoe we het product voetbal als land en als federatie fantastisch maken. Ik wil niet achterom kijken, maar zoeken naar oplossingen. Denemarken heeft een samenwerking met andere landen om scheidsrechters uit te wisselen. Deense scheidsrechters fluiten soms in Griekenland."

"Het moet niet altijd in een negatieve context. Je kan dit ook doen om de scheidsrechters de kans te geven zich te ontwikkelen. Als dit zowel het referee department, de competitie als de clubs ten goede komt, kan dit misschien een oplossing zijn. Maar bovenal moeten we naar onszelf kijken en de scheidsrechters niet in de wind zetten. We moeten meer op onszelf focussen dan op hen."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.