"Twee goede spitsen en onderlinge concurrentie zijn nodig"

ZATERDAG, 9 MAART 2024, 12:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Luis Vazquez was na de wedstrijd tegen Eupen ontgoocheld dat hij maar kort mocht invallen. Coach Brian Riemer begrijpt zijn Argentijnse goalgetter en stipt aan dat er van onvrede hoegenaamd geen sprake is. "Luis is een teamplayer. Hij was niet boos ofzo."

"Zo gaat het nu eenmaal in voetbal", kwam Riemer op zijn persbabbel vrijdag terug op de situatie. "Ik had een goed gesprek met Luis na de wedstrijd. Hij is een teamplayer, misschien wel de beste die ik heb in zijn situatie. Hij houdt echt van het team. Dat je hem ongelukkig zag op de beelden, kwam omdat hij het team meer wilde geven. Hij was niet boos ofzo."

"Luis is zich volop aan het integreren in het Europese voetbal. Zijn rol nu is zoals we dat in het begin gepland hadden. We hebben twee erg goede spitsen. Als we tegen Eupen snel 2-0 of 3-0 hadden gemaakt, had ik sneller kunnen wisselen. We willen hem altijd de kans geven om zijn doelpuntje te maken."

"De samenhorigheid in het team is geweldig. Luis was nu wat ongelukkig, maar hij had gelukkig een ploegmaat die zich over hem ontfermde", verwijst Riemer naar Zeno Debast. "Dat vond ik heel positief."

Is er een kans dat Vazquez vandaag start in plaats van Dolberg. "Uiteraard, zoals er ook een kans is dat ze allebei starten. We hebben twee erg goede spitsen. Een team dat bij de eerste vier wil spelen, heeft twee goede spitsen en die concurrentie nodig. Vorig seizoen misten we dat."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.