Stilstaande fases zijn nieuw wapen van Anderlecht

MAANDAG, 11 MAART 2024, 09:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht kwam tegen RWDM al vroeg op voorsprong na een ingestudeerd nummertje na een hoekschop. Dat is geen toeval. Met Yannick Euvrard heeft paars-wit sinds dit seizoen een coach die specifiek werkt op stilstaande fases.

"Dit zijn momenten waarvan we moeten profiteren", vertelde Yari Verschaeren, die een voet had in het openingsdoelpunt van Jan Vertonghen, na de wedstrijd tegen RWDM. "De voorbije weken hebben we hier heel hard op gewerkt. We hebben al gezien dat het ons veel mogelijkheden oplevert."

"Stilstaande fases zijn voor ons een wapen geworden", vult coach Brian Riemer aan. "We hebben hierin geïnvesteerd door afgelopen zomer Yannick Euvrard aan te stellen als specifieke coach. Toen ik bij Brentford werkte, zag ik in hoe belangrijk stilstaande fases zijn."

Tijdens de week worden tal van mogelijkheden ingestudeerd, afhankelijk van die er in het weekend speelt. "De spelers moesten even aanpassen aan wat we van hen vroegen. Weinigen hebben hier al specifiek op gewerkt. Omdat we niet de grootste jongens hebben, zoeken we naar situaties waarin we de kwaliteiten van onze spelers het meest kunnen benutten."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.