Dreyer meest beslissende speler in onze competitie

MAANDAG, 11 MAART 2024, 10:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Zijn naam zal zelden tot nooit vallen wanneer gevraagd wordt naar de beste spelers in onze competitie, maar Anders Dreyer is momenteel wel de meest beslissende. Met vijftien doelpunten en acht assists doet er na 29 speeldagen niemand beter.

Anders Dreyer is on fire. De laatste acht wedstrijden was hij telkens goed voor een doelpunt of een assist. Na 27 wedstrijden (hij miste in augustus twee duels door schorsing) staat zijn teller op vijftien doelpunten en acht assists.

Nochtans begon het seizoen moeizaam voor de Deen. Na de eerste wedstrijden kreeg hij de nodige kritiek en tegen Kortrijk begon hij na zijn schorsing op de bank. Hij viel na 89 minuten en scoorde nog de gelijkmaker. Het begin van zijn wederopstanding. Na de interlandbreak van begin oktober gaat het de rechterflankaanvaller voor de wind. In In de negentien competitiewedstrijden die daarna volgden, was hij amper drie keer niet beslissend. In totaal scoorde hij in deze periode dertien keer en gaf hij zeven assists. 

Dreyer speelde dit seizoen al 2.158 minuten in de competitie. Omgerekend is hij goed voor een doelpunt of assist elke 94 minuten. Aanvullend is hij in de Beker van België dit seizoen goed voor twee goals in evenveel wedstrijden.

Denkey: meer goals, geen assists

Met vijftien doelpunten doet Dreyer minder goed dan spitsen als Kevin Denkey (Cercle), Mohamed Amoura (Union) of Thiago (Club Brugge), maar zij gaven veel minder assists. Hieronder een overzicht van de spelers in onze competitie met elf beslissende acties of meer (doelpunten + assists).

Anders Dreyer (Anderlecht): 15 + 8 
Kevin Denkey (Cercle Brugge): 22 + 0
Cameron Puertas (Union): 5 + 15
Mohamed Amoura (Union): 17 + 2
Thiago (Club Brugge): 16 + 2

Gustav Nilsson (Union): 11 + 5
Aboubakary Koita (STVV): 13 + 2
Kasper Dolberg (Anderlecht): 13 + 2
Vincent Janssen (Antwerp): 10 + 5
Andreas Skov Olsen (Club Brugge): 10 + 4

Tarik Tissoudali (AA Gent): 10 + 3
Philip Zinckernagel (Club Brugge): 6 + 7
Nicolas Madsen (Westerlo): 12 + 0
Hayao Kawabe (Standard): 7 + 5
Hans Vanaken (Club Brugge): 5 + 7

Rob Schoofs (KV Mechelen): 6 + 6
Tolu Arokodare (Racing Genk): 8 + 3
Kerim Mrabti (KV Mechelen): 7 + 4
Alan Minda (Cercle Brugge): 6 + 5

Doelpunten en assists bij Anderlecht

Om af te ronden ook nog een overzicht van de Anderlecht-spelers met meer dan drie beslissende acties achter hun naam (doelpunten + assists).

Anders Dreyer: 15 + 8
Kasper Dolberg: 13 + 2

Thorgan Hazard: 4 + 6
Theo Leoni: 3 + 7
Mario Stroeykens: 4 + 5
Luis Vazquez: 7 + 1

Jan Vertonghen: 3 + 2
Yari Verschaeren: 0 + 5
Killian Sardella: 0 + 4

Francis Amuzu: 3 + 0
Moussa N'Diaye: 1 + 2
Ludwig Augustinsson: 0 + 3

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.