"Mijn verantwoordelijkheid: tactiek werkte niet"

ZONDAG, 17 MAART 2024, 16:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de nederlaag tegen Kortrijk nam coach Brian Riemer de schuld op zich. Hij paste zijn elftal aan en dat pakte niet uit zoals gehoopt. "Ik wil niet naar de spelers wijzen", aldus de coach. "Ik maakte de keuze, dus ik ben in fout."

Riemer koos voor het duo Rits - Delaney op het middenveld en Dolberg - Vazquez vooraan. "Vrijdag was ik ervan overtuigd dat dit de beste keuzes waren, maar nu moeten we zeggen dat ik me vergist heb. De nederlaag is mijn verantwoordelijkheid. De volgende twee weken ga ik hier ziek van zijn. Kortrijk had vandaag 0,5 expected goals. Vandaag verloren we niet tegen Kortrijk, maar tegen onszelf. En dat zeg ik met het grootste respect voor Kortrijk."

Op het middenveld miste Anderlecht creativiteit, dat gaf ook Riemer toe. "Maar het is te gemakkelijk om hen de schuld van alles te geven. Is Delaney in topvorm? Neen. Hebben we dat wel nodig in de play-offs? Ja. Thomas heeft zes matchen niet gespeeld. Om zijn beste vorm te vinden, moet hij spelen. Omdat Stroeykens, Leoni en Hazard op vier gele kaarten stonden, heb ik hem speeltijd gegeven."

Vooraan viel Dolberg vaak uit naar links, maar ook dat was geen succes. "Maar nogmaals, het is niet eerlijk een of twee spelers met de vinger te wijzen. Het klopt dat we vooraan moeilijk de bal konden bijhouden, maar de centers waren ook niet goed. Er was geen samenhang in ons spel. We moeten nu kijken of we nog met Dolberg en Vazquez samen kunnen spelen. Is het een interessant plan B? Het is nu aan ons om antwoorden te vinden."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.