13-jarig Genks toptalent wellicht naar Anderlecht

WOENSDAG, 20 MAART 2024, 10:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Volgens Het Laatste Nieuws beschikt Anderlecht over de beste papieren om Ilyes Bennane aan te trekken. De 13-jarige jongeman uit Verviers debuteerde vorige maand als jongste ooit bij de Belgische U15, maar Genk heeft de samenwerking per direct stopgezet.

Na zijn debuut bij de nationale U15 was Bennane hot in de Waalse pers. Jelle Van Damme, die Bennane begeleidt, noemde hem 'het grootste talent van België en misschien wel van Europa'. Bij Genk speelde Bennane twee leeftijdscategorieën hoger.

'Speelde', want vorige week liet Genk aan de familie van Bennane weten dat de samenwerking per direct werd stopgezet. "Het is een verhaal van normen en waarden. We hebben veel energie in hem gestoken en geloofden in hem, maar er kwam een moment dat het niet langer te managen was", legt Koen Daerden, technisch directeur van de Genkse academie, uit in Het Laatste Nieuws. "Niemand is groter dan de club."

Aan interesse voor Bennane intussen geen gebruik. Ajax, PSV, Leverkusen en Lille willen hem maar wat graag aantrekken. Volgens zijn vader nodigde Real Madrid hem ook uit om een week te komen mee trainen. Bennane is met zijn 13 jaar nog te jong om naar het buiteland te mogen, dus zal hij binnen België een nieuwe club moeten vinden. Club Brugge en Anderlecht worden genoemd en volgens Het Laatste Nieuws beschikt paars-wit over de beste papieren. 

Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.