Geen EK voor U17- en U19-internationals

WOENSDAG, 27 MAART 2024, 21:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Tristan Degreef, Lars Montegnies, Luca Monticelli en Nathan De Cat hebben er een baalnacht opzitten. De Anderlecht-spelers waren de voorbije dagen actief bij de nationale U19 en U17 in de hoop een EK-ticket te bemachtigen, maar ze grepen er net naast.

De Belgische U19 versloegen gisteren Nederland met 3-2. Tristan Degreef stond in de basis en werd na 70 minuten vervangen. Lars Montegnies kwam in de 95e minuut nog even tussen de lijnen. Luca Monticelli bleef op de bank. Zaterdag wonnen de Belgen met 2-0 tegen Litouwen. Degreef speelde toen 64 minuten mee. Montegnies en Monticellie vielen samen in na 76 minuten.

In de eliteronde eindigen de Belgische U19 net als Frankrijk met zes punten uit drie duels, maar de Fransen plaatsen zich als groepswinnaar voor het EK omdat ze de onderlinge partij wonnen.

Nathan De Cat

Bij de Belgische U17 was er één speler van Anderlecht actief: Nathan De Cat. Hij speelde zowel gisteren tegen Nederland (2-2) als zaterdag tegen Italië (3-5 verlies) de hele wedstrijd. België eindigde als tweede in zijn groep met 4 op 9. Bij de U17 mogen ook de zeven beste tweedes uit de acht groepen naar het EK, maar België was de slechtste van alle tweedes. Geen EK dus.
 

Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.