"WK-break was een geschenk voor Anderlecht"

ZATERDAG, 30 MAART 2024, 08:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In het interview in Het Laatste Nieuws komt Jan Vertonghen ook terug op zijn eerste maanden bij Anderlecht. Hij stelde vast dat het systeem van Felice Mazzu hier niet werkte. "De aanstelling van Jesper Fredberg en Brian Riemer heeft een ongelooflijke impact gehad", aldus de verdediger.

Vertonghen arriveerde bij Anderlecht met Felice Mazzu als coach. "Hij is geweldig als mens en als coach, maar niet voor de groep die we toen hadden", aldus Vertonghen. Dat Mazzu met vijf achteraan speelde, lag Anderlecht en Vertonghen niet. "Eigenlijk speelden we in praktijk bijna met drie achterin. Dat is mijn sterkte niet meer. Onder Riemer en Fredberg schakelden we over naar een 4-3-3. Mede daardoor ben ik zelf ook beter beginnen spelen."

Dat Anderlecht tijdens het seizoen de knop kon omdraaien, komt mede doordat de competitie lange tijd stil lag door het WK. "Achteraf gezien is die break een geschenk geweest voor de club. Wouter Vandenhaute heeft zijn rol gespeeld en de juiste keuzes gemaakt.", aldus Vertonghen.

Vandenhaute haalde eerst Jesper Fredberg aan boord en die bracht op zijn beurt Brian Riemer binnen als coach. "Zij hebben een ongelooflijke impact gehad", aldus Vertonghen. "Zij selecteerden de juiste spelers, zowel inkomend als uitgaand. Daar plukken wij nu de vruchten van."

"Ervaren jongens moeten positieve impact hebben"

De kern is momenteel dus veel beter samengesteld, vindt Vertonghen. Vooral de mentaliteit is belangrijk. "Sterke karakters zullen meer verlegen jongens altijd meetrekken, zowel in positieve als negatieve zin. Tot het WK was dat een probleem bij ons", stipt Vertonghen aan. "Daarom is het belangrijk dat de ervaren spelers een positieve invloed hebben."

De aanvoerder wijst erop dat er momenteel een fantastische mentaliteit heerst binnen de club. "Dat gaat van Wouter Vandenhaute tot onze kit manager, allemaal mensen die willen dat het goed gaat met Anderlecht."

Vertonghen vertelt dat hij iedere ochtend met een glimlach op de club binnenwandelt. "Het is geleden van mijn voorlaatste jaar bij Tottenham dat ik me nog zo goed in mijn vel gevoeld heb."

Bron: Het Laatste Nieuws (Kjell Doms)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.