Van Bommel: "Onsportief? Als speler doe je alles om te winnen"

ZONDAG, 31 MAART 2024, 20:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na afloop van Anderlecht - Antwerp was de rode kaart van Owen Wijndal uiteraard het gespreksonderwerp bij uitstek. Toby Alderweireld vond het geen rood, coach Mark van Bommel vond het vooral niet slim van Wijndal.

"Ik vind het niet correct. We moeten toch niet als 22 schapen op het veld staan?", reageerde Alderweireld. Voor de Antwerp aanvoerder was het geen kopstoot, maar wel "een kleine reactie waar gretig gebruik van wordt gemaakt". Rood vond hij onterecht.

Antwerp-coach Van Bommel was niet zo straf in zijn bewoordingen. Volgens hem verdiende Hazard in eerste instantie geel voor de overtreding die hij maakte. "Of Wijndal daarna een kopstoot uitdeelde, daarover kan je discussiëren", aldus Van Bommel, die opmerkt dat Hazard wel vrij laat ging liggen. "Maar goed, Owen gaf de VAR een gelegenheid om in te grijpen en dat is niet slim. Je kan wat Hazard doet onsportief noemen of slim, maar als speler doe je alles om te winnen."

Het laatste woord over de fase is voor Anderlecht-coach Brian Riemer. "We moeten vertrouwen hebben in de scheidsrechter en de VAR. Vier of vijf experten kijken naar de beelden en nemen daarna de juiste beslissing."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum