Burgess wellicht geschorst tegen Anderlecht

DINSDAG, 2 APRIL 2024, 22:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN De kans is erg groot dat Union over anderhalve week geen beroep kan doen op Christian Burgess in de wedstrijd tegen Anderlecht. De verdediger kreeg maandag tegen Genk een rode kaart en zal tegen Anderlecht zo goed als zeker geschorst zijn.

Het bondsparket vraagt twee wedstrijden effectieve schorsing voor Burgess. Union gaat niet akkoord. Daardoor zal de zaak vrijdag voorkomen. Vrijdag en niet dinsdag zoals gewoonlijk. Dit uitstel is het gevolg van het paasweekend en de wedstrijden op paasmaandag. 

Bij een uitspraak gaat de straf drie dagen later in. Bij een zitting op dinsdag is dat op vrijdag. Bij een zitting op vrijdag is dat dus op maandag.

Als Burgess vrijdag effectief een schorsing krijgt, en die kans is groot, is de eerste wedstrijd waarvoor deze geldt die tegen Anderlecht van zondag 14 april.

Union kon afgelopen weekend ook niet rekenen op verdedigers Kevin MacAllister en Koki Machida. De Unionisten hopen hen echter snel weer te recupereren.

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.