Anderlecht zoekt een nieuwe shirtsponsor

DONDERDAG, 11 APRIL 2024, 16:59 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Tijdens de laatste FancCouncil bij Anderlecht heeft CEO Non Sports Kenneth Bornauw aan de supporters aangekondigd dat RSC Anderlecht op zoek is naar een nieuwe hoofdsponsor die vanaf volgend seizoen op de shirts zal staan. Het huidige sponsorschap van Candriam en DVV loopt af in juni 2024. Door het toekomstige verbod op gokreclame is de markt echter beperkt.

Het vinden van een geschikte partner is geen gemakkelijke opgave vanwege de vereisten van trouw en concurrentie met andere clubs. De nieuwe shirts worden waarschijnlijk onthuld tijdens Fanday op 20 juli 2024. Hoewel de exacte waarde van het contract niet openbaar wordt gemaakt, wordt geschat dat het jaarlijkse bedrag tussen de 2,5 en 5 miljoen euro ligt.

Anderlecht moet meteen een goede lange-termijnkeuze maken, hoewel de huidige sportieve situatie in hun voordeel spreekt (tweede plaats en uitzicht op Europees voetbal). Toch wordt het complexer door nieuwe wetgeving die vanaf 1 januari 2025 gokreclame op shirts verbiedt. Na 31 december 2027 zal gokreclame zelfs helemaal verboden zijn.

Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.