Vazquez: "Wil slagen bij Anderlecht"

VRIJDAG, 12 APRIL 2024, 21:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Luiz Vazquez wil de komende weken een belangrijk wapen worden in de titelstrijd. Na een aanpassingsperiode voelt hij zich daar helemaal klaar voor. In de Sudpresse-kranten vertelt de Argentijn over zijn seizoen tot dus ver.

Vazquez wist dat hij tijd nodig zou hebben om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving, maar hij voelt zich nu veel beter dan toen hij aankwam. Dat is te zien op het veld. Hij moest door het proces om Engels te leren, waardoor hij beter met de coach kan communiceren.

Mario Stroeykens en Theo Leoni hebben ook Spaans geleerd, wat hem veel plezier heeft gedaan, en hij kan het heel goed vinden met zijn twee teamgenoten. Het helpt om de banden binnen de groep te versterken en de communicatie verloopt veel soepeler.

Hij is ook erg close met Nilson Angulo, die hij beschermt, en de Ecuadoriaan was de eerste die hem hielp zich aan te passen aan zijn nieuwe club.

Vaquez was blij dat hij eens kon starten met Kasper Dolberg aan zijn zijde. Dat er op training niet veel geoefend wordt op een systeem met twee spitsen betreurt hij. Hij blijft ervan overtuigd dat hij iets zou kunnen bereiken met dit systeem als hij er meer aan zou werken.

Zijn doel voor volgend seizoen is om een vaste waarde in het eerste elftal te worden en zoveel mogelijk doelpunten te maken, en hij wil koste wat het kost slagen bij Anderlecht. Hij weet dat Kasper Dolberg momenteel zwaar bekritiseerd wordt door de pers, fans en analisten. Vazquez begrijpt hoe de Deen zich voelt omdat hij het zelf heeft meegemaakt toen hij aankwam.

Voor hem blijft de Deen een geweldige spits en zodra hij het net weer vindt, zal de rest volgen. Brian Riemer heeft regelmatig gesprekken met de Argentijn en de coach heeft een plan voor hem.

Vazquez blijft kalm en blijft hard werken om zijn plek in de basis te verdienen. Hij voegt eraan toe dat de wedstrijd tegen Union de ideale wedstrijd is om de trend tegen deze rivaal te keren. Een overwinning zou een duidelijke morele opkikker zijn.

Het zou ook wat rust brengen na de nederlaag van vorige week en ze zouden drie punten los staan in het klassement, waardoor Genk en Brugge niet dichterbij kunnen komen. Hij is zich ervan bewust dat om dit te bereiken, de groep zijn spel zal moeten verhogen in deze eindsprint.

Bron: Sudpresse (Xavier Thirion)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.