Riemer: "Systeem van schorsingen is te ingewikkeld"

VRIJDAG, 12 APRIL 2024, 21:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op een persconferentie blikte Brian Riemer vanmiddag vooruit naar de wedstrijd van zondag tegen Union. Hij kreeg er ook de vraag wat hij vindt van het feit dat Christian Burgess niet geschorst is. "Eerlijk? Dat interesseert me niet", aldus Riemer, die daarna het systeem op de korrel nam.

"Ik zeg dit met het grootste respect voor Burgess en Union, maar dat hij erbij is, verandert voor ons niets", aldus Riemer.

"Ik wil wel dit zeggen: veel mensen in België vinden het moeilijk om het systeem van schorsingen te begrijpen, vooral dan hoe vaak je in beroep kan gaan. Men maakt het ingewikkeld. Omdat er zo lang onduidelijkheid is, kan je moeilijk plannen. We moeten bekijken of het anders kan."

Riemer haalt aan dat je in Engeland enkel in beroep kan gaan tegen een rode kaart en niet tegen de schorsing die nadien wordt opgelegd. "Met het huidige systeem doen we onszelf geen plezier. We hebben nood aan duidelijke regels die iedereen kan volgen."

Riemer besluit met een voorbeeld uit de eigen winkel. "Op Kortrijk (zevende speeldag, red.) kreeg Debast terecht rood nadat hij met de hand de bal keerde van de lijn. In elk ander land zou hij nadien één speeldag geschorst worden, wat logisch is. Bij ons kreeg hij finaal geen effectieve schorsing."

Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.