Einde seizoen Hazard? "Vrees voor kruisbanden"

ZONDAG, 14 APRIL 2024, 22:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Na de wedstrijd was het koffiedik kijken hoe ernstig de knieblessure van Thorgan Hazard is. Coach Brian Riemer bleef voorzichtig, maar zijn ploegmaats zien het somber in. "Ik hoorde hem schreeuwen", vertelde aanvoerder Jan Vertonghen. "Ik vrees dat het ernstig is."

"We weten nog niets, we zullen de uitslagen van de scans moeten afwachten", vulde Mats Rits aan. Theo Leoni vrees het ergste. "Ik baal enorm voor Thorgan, ik vrees dat het zijn kruisbanden zijn."

Hoe dan ook is de kans reëel dat Hazard dit seizoen niet meer in actie zal komen. "Thorgan kreeg een fikse tik tegen de knie. Hij moet nu verdere onderzoeken ondergaan", vertelde coach Riemer op de persconferentie na de match. "Het stadion op krukken verlaten, is natuurlijk niet goed. We moeten nu de beelden afwachten. Gelukkig geven die soms een ander resultaat dan hetgeen je op het eerste zicht denkt."

Als Hazard onbeschikbaar is voor de volgende matchen, hoopt Riemer hem te kunnen vervangen door Yari Verschaeren. "Hij staat alweer op het oefenveld. Dat is goed. Onze eerste verwachting was om hem weer fit te hebben voor de match tegen Genk (volgend weekend, red.). Die hoop hebben we nog steeds."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.