Anderlecht - Genk: 2-2

ZONDAG, 2 SEPTEMBER 2012, 19:52 - Michaël

Anderlecht is er niet in geslaagd thuis van Genk te winnen. Het speelde tegen de Limburgers 2-2 gelijk. De paars-wit doelpunten werden gemaakt door Jovanovic en Bruno. RSCA blijft in het klassement tweede op 4 punten van Club.

Beide clubs hadden Europees voetbal in de benen. Genk kwam door de blessure van Vossen met kersvers aanwinst De Ceulaer aan de aftrap. Van den Brom kwam met Mbokani en Jovanovic als spitsenduo aantreden. Nuytinck was nog niet geselecteerd voor deze wedstrijd.

De Ceulaer bewees al direct wat ie waard was want al in de 10e minuut kon hij de 0-1 voor Genk binnentrappen. Hij trapte een assist van Buffel kurkdroog in het dak van het doel. Paars-wit kwam niet echt op dreef in de eerste 15 minuten. Pas na 25 minuten kreeg Mbokani de kans om gelijk te maken maar hij miste onbegrijpelijk van in de kleine rechthoek. Monrose en De Ceulaer deden het centrale verdedigingsduo meer dan eens pijn met hun snelheid en beweeglijkheid maar Anderlecht zette door. 4 minuten voor rust kon na een fout van doelman Köteles Jovanovic zijn tweede van het seizoen binnenleggen: 1-1. Opmerkelijk, buiten Mbokani ging niemand de Serviër feliciteren met het doelpunt ... . Vlak voor de rust gebeurde dan het slechtst mogelijke scenario: een tweede tegentreffer. Odoi liet zijn man vrij en via een prachtige kopbal kon Monrose de bezoekers terug op voorsprong brengen: 1-2. Paars-wit had dan wel het meeste balbezit maar het is de uitslag op het scorebord dat telt.

Anderlecht begon met twee nieuwelingen aan de tweede helft, Iakovenko en Bruno, en dit ten nadele van Kljestan en Odoi die in de kleedkamer mochten blijven. Die wissel resulteerde na 7 minuten al op de gelijkmaker. Het was Bruno die een voorzet van Iakovenko in het doel van Köteles trapte: 2-2. Paars-wit zit beter in de wedstrijd en creëerde kansen, zo ook weer via Mbokani maar zijn schot belandde in de spionkop. Ook het schot van Jova ging over. Dat Bruno een aanstormend talent is bleek nogmaals toen hij zich ontdeed van Fernandez, helaas kon hij de Genkse doelman niet verschalken. Ook een kopbal van Mbokani belandde naast het doel. Genk had in deze helft meer balbezit maar de kansen waren voor de Brusselaars. Anderlecht kwam goed weg nadat Monrose met een counter voorbij Deschacht ging maar gelukkig konden Proto en Jovanovic erger voorkomen. Met nog een kwartier te aan mocht ook Deschacht gaan rusten, hij gaf aan dat hij last had van zijn schouder en werd vervangen door Safari. Anderlecht bleef doordrukken, vooral Bruno was gevaarlijk net als Mbokani. Het doelpunt van Mbokani werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Paars-wit bleef drukken tot op de laatste minuut maar ook de 10de hoekschop resulteerde niet in een doelpunt. Ook de drie minuten extra konden Anderlecht niet aan een 3 doelpunt helpen. Eindstand 2-2.

Volgende weekend zijn er geen wedstrijden wegens interlands. De volgende wedstrijd is op 15 september tegen Lierse. Na Lierse staat de trip richting Milan op het programma.