Bijeenkomst rond hervorming van de competitie

DONDERDAG, 18 APRIL 2024, 22:58 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Belgische competitie zou binnenkort een nieuw format kunnen krijgen. De clubs hebben zich verzameld in drie werkgroepen en hebben vandaag in het hoofdkantoor van de Pro League over deze kwestie gesproken. In een ideale wereld zouden ze het voor de zomer eens moeten worden. Voor de middag kwamen Anderlecht, Club Brugge, Gent, Genk en Antwerp bijeen.

De 11 andere teams van de eerste divisie volgden. De dag ervoor zaten de clubs van D1B rond de tafel. Het is nog te vroeg om grote conclusies te trekken. Wel is te zien dat de standpunten van sommige topclubs flexibeler zijn dan voorheen.

Club Brugge heeft nooit verborgen dat ze sterk voorstander zijn van het afschaffen van de play-offs. Volgens HLN zou Anderlecht, onder andere, niet meer zo categorisch tegen een competitie zonder play-offs zijn. Een doorbraak is er echter nog niet.

In mei zullen de denksessies dan weer niet langer plaatsvinden volgens de status van de clubs, maar in gemengde groepen.

De hervorming kadert in de voorbereiding voor het nieuwe TV contract dat ingaat in 2025. 

Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.