Wordt het oud-Anderlechtbestuur veroordeeld?

DINSDAG, 23 APRIL 2024, 00:41 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Brusselse raadkamer zal later vandaag een uitspraak doen in het dossier met betrekking tot vermeend gesjoemel bij de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht. Het federaal parket heeft zestien verdachten aangeklaagd, waaronder elf natuurlijke personen en vijf vennootschappen. Het gaat eveneens om verschillende misdrijven, namelijk oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen, private corruptie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen.

Onder de verdachten bevinden zich voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck, voorzitter Roger Vanden Stock, ex-CEO Jo Van Biesbroeck, gewezen financieel directeur René Trullemans, advocaat Luc Deleu, makelaar Christophe Henrotay en zijn medewerkers, evenals Foot Innovation Limited, een Britse vennootschap van Henrotay. Het parket richt zich ook op het advocatenkantoor Clifford Chance en twee van zijn advocaten.

Het federaal parket beweert dat er bij de verkoop van de voetbalclub sprake was van fraude. Verschillende kandidaten waren geïnteresseerd in de overname, waaronder Marc Coucke, Paul Gheysens en Alisher Usmanov. Henrotay zou Gheysens hebben aangespoord om de club te kopen nadat zijn kandidaat Usmanov kwam af te haken, maar uiteindelijk werd Anderlecht verkocht aan Coucke die zijn bod met vijf miljoen verhoogde maar daarbij valse financiële cijfers zou hebben gekregen.

Henrotay eiste zijn commissie voor het aanbrengen van de kandidaten die het hoogste bod deden, maar was niet tevreden met het bedrag dat hem werd aangeboden. Het gerecht beweert dat een deel van het geld dat Henrotay zou ontvangen, terugvloeide naar bepaalde verkopers, het oude Anderlecht-bestuur. Ook zou het contract van speler Leander Dendoncker zijn aangepast, waardoor Henrotay bij zijn latere transfer meer geld zou ontvangen. De verdediging van Vanden Stock, Van Holsbeeck en Van Biesbroeck beweert dat het contract van Dendoncker moest worden aangepast vanwege regelgeving van de UEFA.

Bron: NieuwsbladNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.