RSCA verkrijgt zijn licentie

DINSDAG, 23 APRIL 2024, 08:58 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE RSC Anderlecht heeft zijn licentie verkregen, maar zal maandelijks worden gecontroleerd door de licentiecommissie. De club heeft ook een Europese licentie gekregen voor het komende seizoen. Om aan de eisen te voldoen, moet Anderlecht maandelijks documenten verstrekken over salarisbetalingen, financiële situatie, wijzigingen in de rekening-courant en fondsen van de eigenaar. Er zal ook een overzicht van de loonmassa en budgetupdates worden verstrekt, en transfers zullen worden gecontroleerd.

De club heeft toegezegd om aan alle vereisten van de commissie te voldoen. Geschillen rond de transfers van Doku en Saief zijn van de baan. Een dispuut met Lukasz Teodorczyk wordt in principe in juni geregeld. Met een negatief eigen vermogen moet de club de komende vijf jaar dit met 20% verbeteren, volgens de richtlijnen van de licentiecommissie.

Alle eersteklassers kregen een licentie al moest Antwerp wel 50.000 euro boete betalen voor het niet hebben van een vrouwenelftal. In 1B hebben nog niet alle clubs een licentie beet (waaronder Oostende).

Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.