Riemer: "Voor jongeren eerste keer dat ze dit meemaken"

DINSDAG, 23 APRIL 2024, 22:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Nu money time nadert, halen verschillende Anderlecht-spelers niet hun beste niveau. Onder meer enkele jonge gasten halen niet meer het hoge niveau van eerder dit seizoen of ze maken dure foutjes. Coach Brian Riemer wijst erop dat spelen voor de landstitel voor hen deel is van het leerproces.

"Voor sommige van onze jongens is het de eerste keer dat ze voor de titel spelen", vertelde Riemer op zijn persconferentie vanmiddag. "De voorbije seizoen was dat niet het geval. Het is de eerste keer dat ze met deze druk moeten omgaan. Dat is een leerproces en daar werken we elke dag aan met hen."

"We maken hen niet alleen fysiek sterker op het veld. We leren hen ook hoe mentaal met al deze zaken om te gaan. Het is normaal voor jonge spelers die dit allemaal een eerste keer meemaken."

"Jongens als Hazard, Delaney, Augustinsson, Schmeichel, Vertonghen, Dolberg: zij wonnen kampioenschappen en speelden bovenaan. Zij faalden en zij wonnen. Ik maakte het ook mee: verloor een promotiefinale en alles was shit. Het jaar erop promoveerden we wel. Met FC Kopenhagen won ik een titel, maar verloor ik er ook een." 

Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.